-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10056 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اينجانب 25سال قبل محل تولدم را ترك كردم و بعد از چند سال وقتي كه براي يك روز يا دو روزبه آن جا رفتم , نمازم را شكسته خواندم وحالا هم درآن جا نمازم را شكسته مي خوانم . آيا راهي دارد كه بتوانم در روستاي محل تولدم نمازم تمام و روزه ام صحيح باشد, چون علاقه دارم به آن جا رفت و آمد كنم ؟

محل تولد كه وطن محسوب مي شود, تا وقتي كه از آن جا اعراض نكرده باشيد, وطن محسوب مي شود, حتي اگر در آن جا آب و ملكي نداشته باشيد يا سكونت نكنيد. آن طوري كه از سؤال شما بر مي آيد, ازروستاي محل تولدتان اعراض نكرده بوديد. بنابراين نمازهايتان تمام و روزه هايتان در آن جا صحيح بوده است و احتياجي به قصد ده روزه يا ماندن 31روز در آن جا نداشته ايد. اگر از آن جا اعراض نكرده ايد, نمازتان تمام اباحال ترديد و روزه هتان صحيح است .

اما اگر از روستاي محل تولدتان اعراض كرده باشيد, ديگر آن جا وطن شما محسوب نمي شود و اگر كمتر ازده روز در آن جا بمانيد, نمازتان شكسته است و روزه تان صحيح نيست .

تشخيص اين كه اعراض كرده يا نكرده ايد, بر عهده خودتان است . فقط ما معناي اعراض را براي شماتوضيح مي دهيم .

اعراض از وطن بدين معنا است كه انسان تصميم جدي داشته باشد تا آخر عمر براي سكونت به آن جانرود, ولي اگر اين طور نباشد, يعني چنين تصميمي نداشته باشد يا مشكوك باشد آن جا وطن او محسوب مي شود.

لطفا در نامه هاي بعدي اگر سؤال شرعي داشتيد, مرجع تقليد تان را نام ببريد تا بر اساس فتواي او جواب بدهيم .

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.